OPERATIONSPATIENTER

Vejledning til operationspatienter:

 

Du har fået fjernet et lille stykke af huden og er efterfølgende blevet syet med nogle små sting. Der er lagt en lokalbedøvelse lige der, hvor du er opereret. Efter en times tid vil du få følelsen tilbage og kan være lidt øm, hvis der bliver trykket på såret.

 

Du har fået et vandskyende plaster på lige efter operationen. Hvis der kommer blod fra såret eller plastret på anden vis bliver vådt, skal du skifte det.

Du kan med fordel undgå at sætte plaster over efter første døgn. Såret holdes rent med daglig vask med vand og sæbe, gerne i bruseren. Hvis du mærker at stingene bliver fanget af tøj, kan du vælge at sætte plaster over, man husk at skifte det dagligt og altid, hvis det bliver vådt.

 

Lægen vil efter operationen fortælle dig, hvornår du skal have stingene fjernet. Det er forskelligt, alt efter, hvor på kroppen du er blevet opereret.

Stingene kan du få fjernet af sygeplejersken her i hudklinikken, eller du kan vælge, at gøre det hos  egen læge.

 

Når bedøvelsen er væk, vil du kunne mærke, hvilke bevægelser, der trækker i såret. For at holde arret smalt og pænt skal du forsøge at undgå de bevægelser, også i de første uger efter stingene er fjernet.

 

Det bortopererede hud bliver sendt til mikroskopi hos patologerne for at bekræfte/klarlægge diagnosen, dog bliver talgcyster, ofte ikke sendt, hvis diagnosen er oplagt.

Lægen meddeler dig inden hjemgang hvordan og hvornår du får svar på mikroskopi, men regn med mindst 3 ugers ventetid på svar.

 

Udskriftsvenlig version af vejledningen.